نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
19. مرداد 1400 - 6:26
نوزدهم مردادماه سال 66 یادآور دلاورمردی کارکنان خدوم شرکت نفت و گاز گچساران است که از ذخائر عظیم نفت و گاز این منطقه دفاع کرده و جان خود را نثار دفاع از سرمایه‌های این مرز و بوم کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب، جنگ تحمیلی برای صنعت نفت نه با شلیک نخستین گلوله به پالایشگاه بزرگ نفت آبادان که با فتنه های تحریک آمیز آمریکا و متحدانش و کوردلی منافقان برای عملیات خرابکارانه در خطوط لوله و تاسیسات نفتی کشور ماه ها پیش از 31 شهریور 59 در مناطق نفتخیز جنوب آغاز شد.

از سوی دیگر عملیات حفاری شرکت ملی نفت ایران در مناطق مرزی غرب کشور با حملات ایذایی مختل و به دنبال آن با حمله مستقیم بعثی ها متوقف شد که در نتیجه آن، نیروهای دشمن برخی تجهیزات و دکل های نفت ایران را به داخل خاک عراق منتقل کردند،این حرکت دشمن نشان می داد که تنها راه ضربه زدن به میهن اسلامی را قطع شریان حیاتی اقتصاد و اخلال در روند تولید و صادرات نفت قرار داده است.

در این زمان تدبیر و هوشیاری امام راحل و شهامت، شجاعت و آمادگی کامل مدیران و کارکنان صنعت نفت در پاسداری و دفاع از تاسیسات سبب شد تا هرچند مراکز و واحدهای مهم صنعت نفت کشور به طور پی در پی مورد آماج حملات دشمن قرار گیرد اما هیچ گاه روند تولید و صادرات نفت در طول هشت سال جنگ تحمیلی متوقف نشود.

رژیم بعث عراق با جنگنده بمب افکن های سوپراتاندارد فرانسوی، موشک‎های اگزوسه و آرما، هواپیماهای میگ و سوخو روسی و گازهای خردل آلمانی و مین های ایتالیایی و بسیاری از سلاح های پیشرفته آن روزها پیوسته به تاسیسات و خطوط لوله نفتی حمله می کرد و کارکنان صنعت نفت را مورد اصابت موشک های خود قرار می داد.

در طول سالیان جنگ، مدیران و کارکنان صنعت نفت در مناطق نفتخیز جنوب با وجود بیش از دو هزار و 500 حمله هوایی و موشکی لحظه ای چشم بر هم ننهادند و کمر خم نکردند و با جان دل تاسیسات و واحدهای نفتی در این مناطق را ایستاده و فعال نگه داشتند تا برنامه حفظ توان و پایداری تولید به میزان متوسط 3میلیون بشکه در روز پایدار بماند. 

تلمبه خانه اهواز (شهید مصاحب) پنج بار، تلمبه خانه شماره 1 امیدیه یک بار،  تلمبه خانه شماره 2 امیدیه یک بار،  تلمبه خانه گوره آ(گچساران) 10 بار، تلمبه خانه گوره بی (گچساران) 10 بار، تلمبه خانه گوره سی (گچساران) 10 بار مورد اصابت موشک های دشمن قرار گرفت.

با این تفاسیر؛ شرکت بهره برداری نفت وگاز گچساران از جمله شرکت‌های مهمی است که نقش تاثیرگذاری در اقتصاد کشور در دوران دفاع مقدس ایفا کرد درحالی که دشمن بارها به قصد توقف صادرات محصولات این شرکت به خارج از کشور، بارها این منطقه را مورد هدف حملات هوایی قرار داد که با تلاش های شبانه روزی کارکنان صنعت نفت دشمن در رسیدن به اهداف خود ناکام ماند.

هرچندتاسیسات حوزه نفتی در مناطق بهره‌برداری ۲ و۳، بی‌بی حکیمه ۱ و۲، پازنان ۲، گوره و چند راهه گناوه در سال‌های ۶۴ تا ۶۵ جمعاً ۵۶ بار مورد حمله و بمباران‌ هواپیماهای بعثی عراقی قرار گرفته است.

در بمباران تاسیسات نفتی ۱۹مردادماه سال ۶۶ توسط حزب بعث، در مناطق دشت بلوط و بی بی حکیمه جمعی از کارکنان شرکت نفت و گازگچساران به شهادت رسیدند.اگرچه در این روز تاسیسات نفتی واحدهای بهره‌برداری شماره ۲ گچساران و بی‌ بی‌ حکیمه ۱ مورد حمله هواپیماهای متجاوز عراقی قرار گرفت و منجر به شهادت ۷ نفر از نیروهای خدوم و شاغل در تاسیسات صنعت نفت  وگازگچساران شد.

حسنعلی محمد پور، رئیس بهبود روابط کار و امور اجتماعی نفت و گاز گچساران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی گفت: در 19مردادماه سال ۶۶ تعداد ۷ تن از کارکنان این شرکت با نام های شهیدان  ،حسین بالدار  ،فردوس کاظمی ، محمد تیموری آرخلو ، محمد مراد ولی ، نادعلی زراعتی  ، علمدار امینی و طاهر کرمی آرخلو  در هجوم ناجوانمردانه هواپیماهای رژیم بعثی عراق در حین کار به شهادت رسیدند تا چرخ های اقتصاد همواره برای توسعه  پایدار ، متوقف نشود.

 وی افزود :بنابراین نقش جهادگران اقتصاد بر هیچکس پوشیده نیست به ویژه شهدای این قشر زحمتکش که باعث شدند ، امروز جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای منطقه بزرگترین و سرافرازترین کشور باشد.

 محمدپور تصریح کرد: شهدای نفت و گاز گچساران رفتند تا عزت و سرافرازی یک ملت برای همیشه بماند ، آنان برای استمرار در حفظ و افزایش تولید به منظور کسب درآمد اقتصادی و تامین نیاز سوخت خودروهای رزمندگان ، لحظه ای سنگر اقتصاد را رها نکرده و همواره با تمام توان و وظیفه خطیر خود را انجام دادند.

 رئیس بهبود روابط کار و امور اجتماعی نفت و گاز گچساران با اشاره به تقدیم ۳۱ شهید والامقام این صنعت یادآور شد: فراموش نکنیم که بودنمان مدیون خون شهداست و با انجام به وظایف ذاتی که همان تولید صیانتی است ادامه دهنده راه شهدا باشیم .

شهید محمدمراد ولی،شهید حسین بالدار،شهید علمدار امینی،شهید محمد تیموری آرخلو،شهید نادعلی زراعتی،شهید طاهرکرمی ارخلو وشهید فردوس کاظمی دربمباران تاسیسات نفت وگاز گچساران به شهادت رسید.

شهید محمدمراد ولی از شهای والامقام شرکت بهره برداری نفت وگاز گچساران است که در 19مردادماه سال66براثر بمباران تاسیسات این شرکت توسط رژیم بعث عراق به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

شهید "حسین بالدار"،این شهید والامقام در تاریخ چهارم اسفند ماه سال ۱۳۱۵ متولد شد و در جبهه حق علیه باطل در تاریخ ۱۹ مرداد ماه سال ۶۶ به  فیض شهادت نائل آمدند.

وصیت نامه شهید:الهی به  حق صفاتک  وبعز جلالک  واعظم  اسمائک وبنور  انبیائک  و  بعظمت  اولیائک وبدما شهدائک وبه  مناجات  فقرائک  اسئلک توفیق شهاده  فی سبیلک.

خدایا سوگند به صفات تو به شکوه وجلالت وبه بزرگترین مهتابت وبه فروغ پیامبرانت وبه عصمت دوستانت وبه خون های شهیدانت وبه مناجات نیازمندانت ازتو می خواهم توفيق شهادت در راهت راكه رهگشای شريعت است نصيبم فرمايي .پروردگارا فقط به  تو اميدوارم.

  پروردگارا در این شرایط حساس که همه ابر قدرتها و دست نشاندگان شکل گرفته مارایاری کن تا خون این جوانانمان هدر نرود.بار الها خودت  کمک کن تا  این کافران را ریشه  کن کنیم .

خدایا به  ما توفیق  ده تا به جبهه حق علیه باطل  برویم، خدایا تو خودت می دانی که  فقط برای رضای  تو وبرای اسلام می  جنگیم. پروردگارا در لحظات آخرفراموشمان  نکن ومگذار فراموش کنیم تورا .

 شهید "علمدار امینی"، در تاریخ دهم آذر ماه ۱۳۳۵ متولد و در سال ۱۳۶۶ در19مردادماه به شهادت رسید.تحصیلاتش را تا ششم ابتدایی با موفقیت پشت سر گذاشته و بعد از آن وارد شرکت نفت شد که در یکی از حمله های حکومت بعثی در اثر بمباران تاسیسات نفتی به شهادت رسید.

شهید "محمد تیموری آرخلو"، درخانواده‌ای بسیار محروم دیده به جهان گشود ،در سال ۱۳۵۶ به خدمت سربازی فرا خوانده شد بعد از اتمام خدمت در شرکت نفت مشغول کار شد فعالیت و همکاری دلسوزانه‌اش سبب شد که مورد توجه مسئولان قرار گیرد وی در ضمن خدمت درمنطقه نفت خیز گچساران در محل تاسیسات نفت منطقه بی بی حکیمه که مورد بمباران دشمن قرار گرفت ، شربت شهادت نوشید .

پیام شهید:ازهمسرم می‌خواهم همان طوری که تاحال زحمت کشیده بعد از من درنگهداری بچه‌هایم فعالانه کوشا باشد که اجر و مزد آن را از خدای بزرگ می‌گیرید.

شهید "نادعلی زراعتی زردخونی"،در تاریخ هشتم آبان ماه سال ۱۳۳۳ متولد و در سال ۶۶ در روز۱۹ مرداد ماه به شهادت رسید.شهید تا مقطع دوم راهنمایی درس خواند سپس به استخدام شرکت نفت درآمد ودر پی بمباران تاسیسات شرکت نفت به مقام شهادت نایل آمد .

 

فرزند شهید:چون من در هنگام شهادت ايشان چهار سال بيشتر نداشتم مادرم برايم تعريف كرده كه يك روز قبل از شهادت وقتی به خانه آمدند فقط به آسمان نگاه می كردند و يک حال و هوای متفاوتی با بقيه روزهای ديگر داشتند و ما از اين رفتار بسيار تعجب كرده بوديم و شب كه می خواستند به سر كار بروند مادرم می گفت ما خواب بوديم همه ما را بوسيده بود و با حالتی خاص با مادرم خداحافظی كرده و به محل كار خود رفته بود مثل اينكه مي دانسته يک اتفاقي می خواهد رخ بدهد و فردای آن روز من در كوچه بازی می كردم كه هواپيمای عراقي از بالای شهر گذشت و صدای انفجاری هم از دور دست شنيده شد و بعد از چند لحظه دود غليظی از منطقه دشت بلوط بلند شد من به خانه رفتم و مشغول شستن پاهايم بودم كه ديدم مادرم ناراحت است و آرام و قرار ندارد تا اينكه چند ساعت بعد خبر شهادت پدرمان را برای ما آوردند.

شهید "فردوس کاظمی"،در تاریخ ۱۵ بهمن ماه سال ۲۹ متولد و در تاریخ ۱۹ مرداد ماه سال ۶۶ در بمباران تاسسیات نفت درمنطقه بی بی حکیمه به فیض شهادت رسید.

زندگی نامه شهید:شهید کاظمی به مسائل مذهبی بسیار پایبند بود و به ولایت فقیه و امام علاقه وافری داشت. ایشان چند بار به جبهه اعزام شد ولی آخرین بار در تاسیسات نفتی منطقه در حین خدمت بر اثر بمباران رژیم عراق به درجه رفیع شهادت نایل آمدند.

وصیت نامه شهید:بسم الله الرحمن الرحیم و لا تحسبن الدین فتلوا فى سبیل الله امواتا بل احیا عند ربهم یرزقون گمان مبرید آنانکه در راه خدا کشته شده اند مرده اند بلکه آنان زنده اند و نزد خدا روزى مى خورند . 

وظيفه انسانى و الهى خود دانستم كه نداى حسين زمان خود را گوش فرا داده و در جبهه حق عليه باطل شركت كنم و تا جان در بدن دارم در مقابل دشمن زبون مى جنگم و به قول امام بزرگوارمان جنگ جنگ تا رفع فتنه در عالم و تا ظلم در جهان است.

بايد مبارزه كرد و جنگيد و به قول صريح خداوند در كتاب قرآن مى فرمايد : قاتلو هم حتى لاتكون فقنه بجنگيد تا رفع فتنه ، راستى اگر كسى فكر كند .

بايد اين را بداند كه روزى بايد از اين دنيا رفت ولى يك انسان مؤمن و مسلمان هميشه در پى آن است كه خوب و سعادتمند زندگى كند و سعادتمند هم از اين دنيا برود و راستى چه مرگى و چه مردنى بهتر از اين است كه در راه خدا كشته شويم و طبق آيه مذكور آنهائى كه در راه خدا مى جنگند مرده نيستند و روزى آنان به خداست . 

شهید "طاهر کرمی ارجلو"در تاریخ دوم فروردین ماه سال ۱۳۱۸ متولد و در تاریخ ۱۹ مرداد ماه سال ۶۶ به شهادت رسید.ایشان از کارمندان فعال شرکت ملی نفت و دارای هشت فرزند بود در پی بمباران تاسیسات نفتی شهرستان گچساران آن عزیز و جمعی دیگر ازهمکارانش به درجه رفیع شهادت نائل گشتند.

پیام شهید:از همسر عزیزم می خواهم که زینب وار پیامم را به بچه هایم برساند و برای درس خواندن آنها آنچه می تواند کوتاهی نکند.

این درحالی است که شرکت بهره برداری نفت وگاز گچساران از جمله شرکت‌های مهمی است که نقش تاثیرگذاری در اقتصاد کشور در 42سال انقلاب ایفا کرد درحالی که دشمن بارها به قصد توقف صادرات محصولات این شرکت به خارج از کشور، بارها این منطقه را مورد هدف حملات هوایی قرار داد که با تلاش های شبانه روزی کارکنان صنعت نفت دشمن در رسیدن به اهداف خود ناکام ماند.

علی جعفری ديزگاني،رئیس روابط عمومی شرکت نفت و گاز گچساران در خصوص مقاومت و پایمردی مردان صنعت نفت در تمامی عرصه های انقلاب اسلامی  گفت:پیروزی انقلاب اسلامی نشان از ایستادگی تمام اقشار و گروه های مردم در برابردسيسه ها و فشارهای مختلف بر اين نظام بود و همه در کنار هم برای کسب پیروزی های پی درپی به اندازه خود زحمت کشیدند تا ایرانی سربلند داشته باشیم .

وی افزود : کارکنان نفت و گاز گچساران یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین نقش های تاریخی را در پیروزی انقلاب با بستن شریان حیاتی نفت ایفا کردند که نمی توان به سادگی از آنها عبور کرد این  قشر همیشه در صحنه ، با تکیه بر اراده خود جهت رسیدن به پیروزی نقطه عطفی در تاریخ  رقم زدند تا نام  افتخار آمیز جمهوری اسلامی در دنیا بدرخشد .

جعفری تصریح كرد: این شرکت در تمامی برهه‌های زمانی پس از پیروزی انقلاب با شروع جنگ تحمیلی دشمن را بارها برای رسیدن به اهداف ناکام گذاشت و در همین راستا ۳۱ شهید تقدیم این نظام کرد ولي هيچگاه نگذاشت برای لحظه اي صادرات نفت و چرخ های اقتصاد متوقف شود کارکنان نفت و گاز همزمان  در سنگر اقتصاد و سنگر جبهه و جنگ حضور پررنگ داشتند .  تاسیسات نفت و گاز گچساران 56 بار مورد حمله بمباران هوایی  قرار گرفت كه تعداد۱۳ تن از همکاران عزیز ما در حین انجام وظیفه به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

رئیس روابط عمومی نفت و گاز گچساران در ادامه گفت : پس از جنگ ، انواع تحریم ها علیه صنعت نفت اعمال شد از کاهش و قطع صادرات نفت تا تحريم قطعات کاربردی ،  اما این تحریم‌ها برای صنعت همیشه سرافراز، كار ساز نشد و تلاشگران عرصه اقتصاد روز به روز بر تعداد حلقه های چاه و کارخانه ها اضافه کردند و با افزایش در تولید ، تحریم ها را به فرصت تبدیل نمودند . آري  تاریخ اين صنعت ، پراز افتخارات است ، افتخاراتی  كه به دست جوانان همین مرز و بوم محقق شد .

 جعفری ديزگاني در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد : این شرکت در تمامی حوزه‌ها از تولید صیانتی گرفته تا مسئولیت های اجتماعی نسبت به محیط های عملياتي پیرامون تاسيسات نفت و گاز و ساخت قطعات مورد نیاز با تکیه بر خودباوری و نیروهای داخلی و بومی با محوریت شعارهاي های مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی  ،نشان دادند که با مقاومت می‌توان به پیروزی رسید .

 وی با اشاره به گستردگی فعالیت نفت و گاز در حوزه جغرافیایی چهار استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان ، بوشهر و فارس گفت : تعداد تاسیسات این شرکت تا قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ۹ واحد بهره برداری ،  ۲ واحد نمک زدایی ۱ مجتمع گاز و گاز مایع بود ولی در حال حاضر  شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با ظرفیت تولید ۷۴۰ هزار بشکه نفت در روز  با وجود ۱۰ واحد بهره برداری، ۷ کارخانه نمکزدایی،۱۲ ایستگاه تقویت فشار و تزریق گاز  ،۳ مجتمع پالایشگاهی بزرگ گاز و گاز مایع و حدود 7هزارو 384 كيلومتر خطوط لوله با قرار گرفتن تلمبه خانه گوره قلب تپنده نفت ایران ، دومین تولید کننده نفت خام صادراتی در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است .

 رئیس روابط عمومی نفت و گازگچساران در پایان با اشاره به مقاومت و پایداری کارکنان در تمامی برهه های انقلاب بیان کرد : صنعت نفت از موثرترین و بزرگترین صنایع در جهان به ویژه در ایران است و علاوه بر این که منبع عمده تامین انرژی در دنیای امروز است نقش مهمی نیز در تعیین میزان قدرت ملی و اعتبار بین‌المللی ایفا می کند و باید همواره تلاش کنیم تا بارسیدن به خودکفایی کامل در تولید ، تعمیر و تامین تجهیزات لحظه ای دست از تلاش بر نداریم .

انتهای پیام/

نظرات کاربران

تازه های سایت

پربازدیدها