کدخبر: ۷۸۲۰۷
۲۳ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۰۶:۳۶
چاپ

دستگاه های اجرایی پای کار بیایند؛

روایتی از چالش‌های پیش روی نابینایان در گچساران+ تصاویر

اشتغال و تشکیل خانواده دغدغه جدی پیش روی جامعه نابینایان است و ضرورت دارد نهادهای متولی و دیگر دستگاه‌های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد بیش‌ازپیش نسبت به اهمیت این موضوع توجه داشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،وقتی از مشکلات جامعه حرف به میان می‌آید همچنان فقر، گرانی، کمبود امکانات و موضوعات نظیر آن به ذهن متبادر می‌شوند هرچند مشکلات بدون اولویت‌بندی خود به‌مثابه وزنه سنگینی است که بر گرده مردم سنگینی می‌کند و گفتن از مشکلات هم آن‌قدر طبیعی جلوه می‌کند که مسئولین از یک گوش می‌شنوند و از گوش دیگر نیز بیرون می‌کنند.

بااین‌وجود مشکلاتی دیگری هم وجود دارند که زمان و مکان خاصی در آن متصور نیست و آن‌قدر هم تاریخ‌مصرفشان گذشته که بازگو کردنش هم خجالت‌آور است، مشکلاتی که مربوط به جامعه نابینایان است و همچنان غبار فراموشی روی کمبودهایش جا خوش کرده است.

ازاین‌رو ارائه خدمات به جامعه نابینایان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های این قشر به شمار می‌رود افرادی که باوجود توانایی‌های منحصربه‌فرد، بعضاً هم ناچار می‌شوند که در انزوا روزگارشان را سپری کنند و به‌تبع هم از اجتماع دوری کنند، اگرچه از طرفی نیز وعده‌های مسئولین هنوز برای آن‌ها به بار ننشسته و شرایط رفاه و امنیت برای این قشر از جامعه به حد مطلوب هم نرسیده است.

علی شیوا مهر، مدیرعامل کانون نابینایان صبح امید گچساران در گفتگو با این پایگاه خبری تحلیلی با اشاره به مشکلاتی که جامعه نابینایان با آن مواجه است، گفت: نابینایان با مشکلات بسیاری دست‌وپنجه نرم می‌کنند که در این خصوص می‌توان به بحث ازدواج، اشتغال، مناسب‌سازی مبلمان شهری، تجهیز وسایل توان‌بخشی معلولان و... اشاره کرد.

وی افزود: هرچند در بحث مناسب‌سازی اقداماتی نیز در برخی ادارات و سازمان‌ها صورت گرفته، اما کوتاهی و قصور برخی ادارات در این خصوص نیز همچنان پابرجاست، در بحث ازدواج هم بعضاً مشکلاتی در پیش روی جوانان شهرستان وجود دارد اما این مشکل برای معلولین و نابینایان صدچندان است.

شیوا مهر بیان کرد: به‌عنوان نمونه مسئولین می‌توانند در بحث اشتغال‌زایی نابینایان توجه ویژه‌ای داشته باشند و با پرداخت تسهیلات کم‌بهره برخی مشکلات این قشر را مرتفع کنند، باید توجه کرد که کمک‌های حمایتی سازمان بهزیستی چندان مشکلی از پیش پای جامعه نابینایان برطرف نمی‌کند و این می‌طلبد که سایر دستگاه‌ها و نهادها هم به کمک بیایند.

مدیرعامل کانون نابینایان صبح امید گچساران گفت: متأسفانه حدود 270 فرد نابینا و کم‌بینا در شهرستان گچساران مشغول زندگی هستند که این تعداد شناسایی‌شده‌اند، هرچند سالانه نیز تعدادی بیشتری هم شناسایی می‌شود اما افرادی هم هستند که فاقد پرونده هستند و یا با توجه به دسترسی نه‌چندان مطلوب به مناطق روستایی این افراد نیز با مشکلاتی بسیاری روبرو هستند.

وی ادامه داد: البته در برخی مناطق روستایی افرادی کم‌بینا و یا نابینا وجود دارند که حتی در بحث‌های اولیه آموزش با مشکلاتی مواجه هستند با این حساب بسیاری از نابینایان از تحصیل، از خدمات اولیه و نیز از امکانات وسایل توان‌بخشی زیربنایی محروم هستند که خود معضل بزرگی است.

مدیرعامل کانون نابینایان صبح امید گچساران تصریح کرد: بااین‌وجود نیز در بحث برگزاری اردوهای فرهنگی _ورزشی و نیز تفریحی، جامعه نابینایان انتظار حمایت بیشتری از سوی مسئولان دارند و نکته دیگر اینکه به جهت برگزاری کلاس‌های آموزشی نیازمند دعوت از مربیانی از استان‌های دیگر هستیم که مستلزم هزینه است و از توان ما هم خارج است که لازم دستگاه‌های اجرایی استان و شهرستان پای‌کار بیایند و حمایت کنند.

وی افزود: متأسفانه مکان خاصی برای برگزاری نشست‌ها و برنامه‌های جامعه نابینایان منظور نشده است و تنها مکانی در اداره بهزیستی شهرستان وجود دارد که مربوط به چند هیأت از جامعه معلولین است که چندان هم مطلوب ارزیابی نمی‌شود و جهت برگزاری کلاس‌ها با مشکلاتی هم روبرو می‌شویم، با این تفاسیر تنها سازمانی که همکاری خوبی در این خصوص با جامعه نابینایان داشته است سازمان فنی و حرفه‌ای بوده و باقی ادارات نیز آن‌چنان همکاری لازم را نداشته‌اند.

شیوا مهر ادامه داد: البته شرکت نفت و گاز گچساران تا حدودی نیز با ما همکاری کرده است و امیدوارم که مسئولین ما را دریابند، چراکه نابینایان هم حق زندگی دارند و دارای حقوق شهروندی هستند و طبیعتاً هم نیازمندی‌هایی دارند که همانند دیگر افراد جامعه حق استفاده از تمامی امکانات رادارند، اگرچه از نعمت بینایی بی‌بهره هستند اما می‌توانند همپای دیگران به فعالیت بپردازند و از حقوق حقه خویش استفاده کنند.

صالح الماسی، عضو هیأت مدیره کانون نابینایان صبح امید گچساران در خصوص چالش‌های پیش روی نابینایان هم گفت: حدود سه سال متولی است که طرح توانمندسازی نابینایان را به‌صورت پایلوت در سطح استان برگزار می‌کنیم، هرساله نیز اردوی زیارتی_فرهنگی مشهد مقدس را با همکاری خیرین و شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران برای جامعه نابینایان شهرستان در برنامه داریم.

وی افزود: در حوزه اشتغال نابینایان نیز با توجه به برگزاری طرح توانمندسازی نابینایان با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای، انتظار می‌رود با اعطای تسهیلات اشتغال‌زایی و همچنین حمایت بخش خصوصی این مشکل نابینایان شهرستان هم مرتفع شود.

الماسی تصریح کرد: نابینایان در حوزه ورزش نیز با چالش‌های فراوانی مواجه هستند و امیدواریم با همکاری و همدلی متولیان امر ورزش مشکلات این قشر هم به حداقل برسد. نکته دیگر اینکه خوشبختانه نابینایان شهرستان در بحث تحصیلات عالیه نیز رشد چشمگیری داشته‌اند و در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز تعدادی از نابینایان شهرستان فارغ‌التحصیل شده‌اند اگرچه قانون حمایت معلولان در این زمینه باید به‌خوبی هم اجرایی شود.

عضو هیأت مدیره نابینایان صبح امید گچساران در ادامه تصریح کرد: در بحث وسایل و تجهیزات توان‌بخشی نابینایان همچنان در مضیقه هستیم و اگر تجهیزاتی هم باشد نوعی کیفیتشان هم پایین است و امیدواریم این موضوع نیز از سوی مسئولان پیگیری و مرتفع شود. نابینایان در حوزه مسکن هم با مشکلات بسیاری دست‌وپنجه نرم می‌کنند و تکلیف نابینایان هنوز در این زمینه مشخص نشده است و همچنان بلاتکلیف هستند.

وی ادامه داد: اما در حوزه هنر هم دو کارگاه در سطح استان برگزار شد که یکی درزمینهٔ هنرهای تجسمی و دیگر تئاتر معلولان بود که با حضور در جشنواره استانی و منطقه‌ای نیز معلولان شهرستان گچساران مقام‌های اول و دوم این جشنواره را کسب و افتخارآفرینی کردند.

بر این اساس، جامعه نابینایان گچساران صبور هستند و امید که این صبوری به معنای فراموش‌شدن آن‌ها و مشکلاتشان نباشد، چراکه نابینایان می‌توانند در پرتو توجه و امکانات کافی، قابلیت‌ها و توانمندی‌های خویش را شکوفا سازند و به جایگاه شایسته‌ای در جامعه دست یابند.

 انتهای خبر/

 

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.

پربیننده ترین ها