کدخبر: ۷۹۶۳۳
۰۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۱۸
چاپ

وقتی پای اشتغال در کهگیلویه و بویراحمد لنگ می‌زند؛

دغدغه‌ای بزرگ در «ماشین‌سازی» گچساران+ تصاویر و فیلم

ماشین سازی گچساران

کارخانه ماشین‌سازی پارس گچساران در حالی در سال 88 راه‌‌اندازی شد که بسیار چابک‌تر، باکیفیت‌تر و مقرون‌به‌صرفه تر از دیگر واحدهای مشابه فعالیت دارد، اما همچنان با چالش‌های بزرگی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی‌ «آفتاب گچساران» ،کهگیلویه و بویراحمد از گذشته تا حال یکی از استان‌هایی بوده که در حوزه تولید نسبت به سایر استان‌ها، حرکت کندتری داشته است و همین امر موجب لنگ زدن پای اشتغال در استان شده به‌نحوی‌که همواره به یکی از بیکارترین استان‌های کشور در آمارها مطرح بوده ‌است اگرچه با تلاش‌های دولت سیزدهم بسیاری از واحدهای صنعتی و تولیدی راکد استان نیز مجدداً احیاء و در چرخه تولید قرار گرفتند.

یکی از این کارخانه‌ها هم ماشین‌سازی پارس گچساران است که با ظرفیت تولید 17 هزار تن انواع محصولات فلزی در سال، از توانایی بالایی در بخش صنعتی برخوردار است. تأمین قطعات موردنیاز شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران، مجتمع پتروشیمی گچساران، پتروشیمی دهدشت و سایر شرکت‌های صنعتی در استان‌های هم‌جوار از اهداف راه‌اندازی این کارخانه بوده است.

بنابراین ماشین‌سازی گچساران در سنوات گذشته به دلیل نداشتن بازار فروش، بدهی انباشته و معارض چند بار مهروموم و کارگرانش نیز بیکار شده بودند. هم‌اکنون این واحد تولیدی پس از تعطیلی پنج‌ساله طی مصوبات سفر شهید «آیت‌الله رئیسی» در مهرماه سال 1400 به استان کهگیلویه و بویراحمد به مدار تولید بازگشته است.

علی نیرومند، مدیر کارخانه ماشین‌سازی پارس گچساران در این خصوص هم گفت: این کارخانه چهار شعبه در کشور دارد که ماشین‌سازی پارس گچساران یکی از آن‌هاست و سال ۸8 به بهره‌برداری رسیده اگرچه این کارخانه هم‌اکنون با حدود 15 درصد ظرفیتش مشغول به کار است.

وی افزود: دغدغه امروز ما در کارخانه ماشین‌سازی گچساران عدم ارجاع کارهای شرکت‌های صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد به این کارخانه است که حداقل بتوانیم بخشی از ظرفیتمان را ارتقا دهیم و در راستای رفع معضل بیکاری شهرستان هم نیروهای بسیاری در این کارخانه نیز به‌کارگیری شوند.

نیرومند بابیان اینکه هم‌اکنون در این کارخانه 80 نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: در صورت تأمین زیرساخت‌های لازم، حمایت مسئولان و واگذاری سفارش‌های مجتمع‌های صنعتی استان به این کارخانه می‌توان اشتغال‌زایی آن را به 500 نفر هم افزایش داد.

وی ادامه داد: عمده فعالیت ماشین‌سازی پارس گچساران در ساخت سوله‌های فلزی، مخازن، پل‌های فلزی و دکل‌های مخابراتی و سایر ملزوماتی است که در هلدینگ‌های نفت و گاز و پتروشیمی به‌کاربرده می‌شوند، این کارخانه ازنظر امکانات و خط تولید به‌روز و مدرن جز یکی از کارخانه‌های تولیدی برتر در استان به شمار می‌رود که چند عنوان رتبه برتر استانی در کارنامه فعالیتش دیده می‌شود، این کارخانه در حالی در سال 88 راه‌‌اندازی شد که بسیار چابک‌تر، باکیفیت‌تر و مقرون‌به‌صرفه تر از واحدهای مشابه دیگر (دولتی و خصوصی) هم فعالیت می‌کند.

گفتنی است کارخانه ماشین‌سازی پارس گچساران در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار و با زیربنای ۲۷ هزار مترمربع در قالب سالن تولید، انبار و ساختمان اداری ساخته‌شده که توان تولید قطعات صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و استراکچر (تولید سازه‌های فلزی) با ظرفیت 17 هزار تن در سال را دارد. این کارخانه در کیلومتر 5 جاده بهبهان و در شهرک صنعتی چهار بیشه این شهرستان واقع‌شده است.

انتهای خبر/