کدخبر: ۷۹۷۲۶
۲۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۴۰
چاپ

نیروهای «روزمزد» را تعیین تکلیف کنید؛

سیر تا پیاز آزمون استخدامی در نفت و گاز گچساران!

کارگران موقت شرکت نفت و گاز گچساران 18 ماه است که برای احیای حقوق خود دست به دامان مسئولین استانی و کشوری شده‌اند تا شاید این بار برخلاف سنوات گذشته صدای آن‌ها شنیده و گره کارشان باز شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی‌ «آفتاب گچساران» ، خردادماه سال 1402 بود که جمعی از کارگران روزمزد (موقت) حراست شرکت نفت و گاز گچساران با حضور در مراسم بزرگداشت قیام 15 خرداد در مسجد صاحب‌الزمان (عج) این شهرستان، از استاندار وقت کهگیلویه و بویراحمد پیگیر مطالبات و وضعیت کاری‌شان شدند.

سید علی احمدزاده، استاندار سابق کهگیلویه و بویراحمد که به‌عنوان سخنران ویژه به این مراسم دعوت‌شده بود نیز با حضور در جمع کارگران مطالبات آن‌ها را شنید و قول مساعد برای پیگیری مشکلات آن‌ها را داد.

اما این پایان ماجرا نبود و مجدداً کارگران موقت شرکت نفت و گاز گچساران برای چندمین بار با حضور در جلوی ساختمان حراست این شرکت، پیگیر مطالباتشان شدند. کارگران روزمزد حراست شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران بابیان این مطلب که خواهان احقاق حقوق خود هستند از مجموعه مقامات این شرکت خواسته بودند که آن‌ها را در رسیدن به مطالباتشان یاری دهند.

این در حالی است که تعداد (330 نفر به گفته مدیران نفت) خودشان را کارگران روزمزد حراست شرکت نفت و گاز گچساران معرفی می‌کنند؛ گروهی از شاغلان که حتی امنیت شغلی هم ندارند. کارگران روزمزد می‌گویند که این روزها شرایط خوبی را سپری نمی‌کنند درحالی‌که در پایین‌ترین رده‌ شغلی نفت و گاز گچساران خدمت کرده‌اند و ظاهراً هیچ‌کسی هم آن‌ها را به یاد ندارد!

این کارگران موقت در گفتگو با این پایگاه خبری تحلیلی می‌گویند: ما تعداد 330 نفر از نیروهای روزمزد و پروژه‌ای حراست شرکت نفت و گاز گچساران از ابتدای سال 1402 به‌طور مستمر و مداوم پیگیر مطالبات و احقاق حقمان هستیم آن‌هم برای تبدیل وضعیت شغلی و به‌کارگیری دائم این افراد در مجموعه نفت، درحالی‌که تا به امروز جلسات متعددی با مسئولان نفتی، شهرستانی و استانی برگزار کرده‌ایم و دراین‌بین بالغ‌بر 100 نامه به سازمان‌ها، ارگان‌ها و نهادهای مختلف و نیز به مدیران شهرستانی، استانی و کشوری، مناطق نفت‌خیز جنوب، وزارت خانه و... ارسال کرده‌ایم.

 آن‌ها این‌چنین ادامه می‌دهند: مسئولان نفت در سطح شهرستان و مناطق نفت‌خیز و حتی شرکت ملی نفت ایران اطلاع کاملی از وضعیت کاری نیروها و همچنین سختی‌ها و رنج‌هایی که این نیروهای روزمزد طی این سال‌ها متحمل شده‌اند، دارند درحالی‌که کارگران روزمزد هم در بدترین شرایط کاری و آب و هوایی از تأسیسات نفت، حراست و صیانت کرده‌اند.

یکی دیگر از کارگران تصریح کرد: متأسفانه بعد از گذشت 18 ماه همچنان بلاتکلیف هستیم و پاسخ امیدوارکننده‌ای از سوی مسئولان به خواسته‌های ما کارگران روزمزد اداره حراست نفت و گاز داده نشده درحالی‌که بیشتر کارگران متأهل و صاحب فرزند هستند و هیچ فریادرسی در این شهر هم ندارند.

یکی دیگر از نیروهای روزمزد حراست نفت و گاز گچساران در این خصوص هم گفت: از جناب «کمالی» مدیرعامل سابق شرکت نفت و گاز گچساران به خاطر دغدغه‌ها، پیگیری‌ها و تلاش‌هایشان به جهت رفع مشکلات کارگران موقت کمال تشکر و قدردانی راداریم و امیدواریم که این تلاش‌ها با آمدن جناب «حافظی نیا» مدیرعامل جدید و بومی شهرستان هم به نتیجه برسد و از بلاتکلیفی خلاص شویم.

وی ادامه می‌دهد: اما نکته‌ای که وجود دارد اینکه نماینده مردم شهرستان در مجلس و حتی مسئولین شرکت نفت و گاز گچساران و مناطق نفت‌خیز جنوب با رایزنی در وزارت خانه می‌توانند مشکلات جذب و به‌کارگیری نیروهای روزمزد را برطرف کنند اگرچه این مسئله نیز یک مطالبه به‌حق است.

یکی دیگر از کارگران اضافه کرد: بنابراین خیلی از نیروهای روزمزد چندین سال سابقه کاردارند ما دست از مطالبه گری حق قانونی خودمان بر نخواهیم داشت و امیدواریم نیروهای روزمزد به‌زودی هم تعیین تکلیف شوند تا بتوانند باانگیزه به کار و فعالیت بپردازند. اگرچه بعدازاین‌همه مدت و تشکیل پرونده حدود 700 نفر، قرار بود جمعه گذشته آزمونی به جهت به‌کارگیری نیروها در ماهشهر برگزار شود که این موضوع هم تا اطلاع ثانوی لغو شده است.

وی افزود: مسئولین مرتباً ما کارگران را دعوت به صبر می‌کنند! به‌راستی چقدر دیگر باید تحمل کرد؟ تا کی صبر کنیم؟ مگر جوانی یک انسان چند سال است؟ دیگر چه جوابی به زن و بچه‌هایمان بدهیم؟ از این‌همه بلاتکلیفی خسته شده‌ایم! تا کی باید به وعده‌های پوچ و بی‌اساس مسئولین دل‌خوش کنیم؟ درحالی‌که جذب نیرو در شرکت نفت هم حق جوانان گچسارانی است.

با این تفاسیر ابراهیم پیرامون، مدیرعامل مناطق نفت‌خیز جنوب؛ هفته گذشته نیز در حاشیه معارفه مدیرعامل جدید نفت و گاز گچساران در جمع نیروهای موقت و ترنینگی حضور یافت و به سؤالات آن‌ها پاسخ داد و گفت: اولاً می‌دانم که آقای کمالی (مدیرعامل سابق نفت و گاز گچساران) و سایر همکاران در شرکت نفت و گاز گچساران زحمات زیادی کشیدند و پیگیری‌های مختلفی هم انجام دادند تا با رعایت تمام موازین و مقررات به شکل خوبی از این فرصت‌های شغلی که در شرکت نفت و گاز گچساران وجود دارد، بتوانند نیروهایی را جایگزین کنند.

وی افزود: بنابراین در جای خودش بنده از آقای کمالی و سایر همکارانش که روش خوبی را در پیش گرفتند و خیلی هم طول کشید تا این مراحل طی شد و به این مرحله رسید، اما اینکه آزمون قرار بود با این کیفیت نیز جمعه (23 آذرماه) برگزار شود بنده خودم هم روزهای اخیر متوجه این موضوع شدم و در شرکت ملی نفت نیز این‌گونه نمود پیدا کرد که استخدام بزرگی در شرکت نفت و گاز گچساران در حال وقوع است و برای خیلی‌ها هم سؤال ایجادشده بود که مگر استخدامی وجود دارد؟

پیرامون تصریح کرد: بنابراین این موضوع تا وقتی‌که مسائل مرتفع شوند نیز باید کمی صبورتر باشید تا این شرایط را به‌خوبی مدیریت کنیم. حقیقتاً چنین جذب‌هایی در کل شرکت ملی نفت وجود ندارد لذا از این فرصت‌های جایگزینی نه اینکه اصلاً استفاده نشد و در طول دولت سیزدهم این مسائل به وجود آمد درحالی‌که درگذشته این‌گونه نبود.

مدیرعامل مناطق نفت‌خیز جنوب اظهار کرد: بنابراین درگذشته از فرصت‌های جایگزینی نیروهای ارکان ثالث استفاده می‌شد منتها با تشخیصی که خودشان می‌دادند و شرایط خاص خودش را هم داشت. بااین‌حال شرکت نفت و گاز گچساران روش خوبی را در پیش گرفت و به این نقطه رسید اما تحت عنوان استخدام و برگزاری آزمون و دیگر مسائل نیز جوی را به وجود آورده که ممکن است چنین مطالباتی در شرکت‌های دیگر نفتی هم به وجود بیاید.

وی ادامه داد: نکته اینکه اجازه دهید این موضوعات بیشتر بررسی شوند تا بتوانیم بهتر هم مدیریت کنیم تا به‌جایی برسانیم. قطعاً بنده و هم سایر همکاران و نماینده محترم شهرستان در مجلس پیگیر هستیم تا از این فرصت‌های جایگزینی که در این منطقه وجود دارد با توجه به ظرفیت‌های گچساران و بحث بیکاری جوانان به نحو مطلوب هم بهره برد و توقع این است که صبر داشته باشید تا این مسئله را به‌صورت مطلوب جلو ببریم.

پیرامون در ادامه افزود: امروز لیست کسانی که می‌خواهند آزمون بدهند کمی بیش از 700 نفر است که خودش موجب ایجاد چالش‌هایی در یک منطقه کوچک می کند به فرض مثال اگر 100 نفر از این عزیزان جذب شوند پس مسائل و مشکلات دیگر افراد هم باقی خواهد ماند لذا اجازه بدهید با مکانیسم دیگری این موضوعات را مرتفع کنیم اگرچه تمام تلاشمان را به کارخواهیم گرفت.

غلامرضا کمالی، مدیرعامل سابق نفت و گاز گچساران در ادامه هم در جمعه نیروهای موقت گفت: نیروها درواقع سه گروه هستند گروه ترنینگی (آموزشگاهی)‌، گروه موسوم به 27 نفر و گروه 330 نفره که دو بار به شورای عالی نظارتی استان رفتیم و رأی این بود که اول 27 نفر را جذب کنیم که این مهم نیز انجام شد. دوستان ترنینگی اساساً نیروهای فنی هستند که باید در بخش‌های فنی به کار گرفته شوند لذا جذب این نیروها درواقع برای حراست و نیروهای خدماتی است و تصمیم گرفتیم از نیروهای ترنینگی که حدود 70 نفر هم هستند حدود 40 نفر هم جذب شوند.

وی افزود: اما وقتی بحث 330 نفر را مطرح کردند در ادامه هم ارزیابی کردیم و مشاهده کردیم که 82 نفر از عزیزان که در لیستی که به ما داده بودند سابقه‌ای ندارند. نهایتاً مشاهده کردیم که تعداد دیگری هم هستند که سابقه‌دارند و در لیست نیستند و ناچار شدیم فراخوان بزنیم که باعث شد کسانی که سوابقی در شرکت نفت دارند، بیایند و ثبت‌نام کنند که بالای یک هزار نفر هم شدند بنابراین دو ماه وقت گذاشتیم و بررسی کردیم و امروز هم حدود 700 نفر شرایط آزمون را دارا هستند.

به گفته‌ نیروهای موقت، کار روزمزدی هیچ معنایی ندارد؛ کارگرانی که سال‌ها به همین روال کارکرده‌اند که بدون شک به‌کارگیری و تبدیل وضعیت نیروهای روزمزد و موقت رضایتمندی این قشر زحمتکش را به دنبال خواهد داشت.

در پایان نیز ذکر این نکته می‌رود که رسالت رسانه پیگیری مطالبات مردم است و تلاش دارد تا از این طریق نیز پاسخگویی و تعهد مسئولان را افزایش دهد چراکه پاسخگو بودن مسئولان از حقوق مسلم شهروندان است؛ اما بازهم تأکید می‌شود که مسئولیت رسانه انعکاس و پیگیری مشکل است و نسبت به حل آن نمی‌تواند متعهد باشد.

بر این اساس حق پاسخگویی برای مدیران شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران محفوظ است و این رسانه آماده دریافت پاسخ مدیران این شرکت در خصوص مطالبات کارگران روزمزد (موقت) و انتشار در همین پایگاه خبری تحلیلی خواهد بود.

 انتهای خبر/

 

پربیننده ترین ها