کدخبر: ۷۹۹۲۴
۲۴ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۰۹:۳۳
چاپ

وقتی عدالت و شفافیت قربانی سیاسی‌کاری می شود؛

ابهام در به‌کارگیری نیرو در بیمارستان نفت گچساران

گزارش‌ها حاکی از آن است که برخی افراد بدون طی مراحل قانون استخدامی و بدون اعلام رسمی، در حراست بیمارستان جدید صنعت نفت گچساران به‌صورت «نیروی موقت» مشغول به کارشده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی‌ «آفتاب گچساران»، آیا در بیمارستان صنعت نفت گچساران (سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت) ضوابط قانونی جذب نیرو نادیده گرفته‌شده است؟ این پرسشی است که با افزایش گزارش‌ها و شنیده‌ها پیرامون به‌کارگیری نیرو بدون فراخوان رسمی، آزمون یا طی مراحل قانونی در این بیمارستان، بیش‌ازپیش در افکار عمومی مطرح می‌شود.

این موضوع زمانی پررنگ‌تر می‌شود که خبرهایی از به‌کارگیری برخی افراد در بخش حراست بیمارستان نفت گچساران، بدون طی مراحل رسمی و قانونی جذب (آزمون استخدامی) به گوش می‌رسد؛ اخباری که در صورت صحت، می‌تواند ناقض اصول شایسته‌سالاری و عدالت سازمانی باشد.

سؤال دیگر اینجاست که چرا در شهرستان گچساران همچنان شاهد ابهام در روند جذب نیرو هستیم؟ آیا جذب بر مبنای روابط شخصی، سیاسی‌کاری، سیاست‌بازی و نیز توصیه‌ها؛ جایگزین فرآیندهای شفاف و رقابتی شده است؟آیا استخدام در صنایع، شرکت‌ها،سازمان‌ها و ...همچنان باید پشت درهای بسته و خارج از رقابت عمومی صورت گیرد؟ بر اساس قانون، جذب نیرو در شرکت‌های دولتی، خصوصی و... باید از طریق فراخوان عمومی، آزمون‌های کتبی و مصاحبه‌های تخصصی انجام شود. بااین‌حال، شواهدی وجود دارد که در برخی موارد، این مسیرها بعضاً نادیده گرفته‌شده و افرادی خارج از این چارچوب وارد چنین مجموعه‌های شده‌اند!

بر اساس آیین‌نامه‌های استخدامی، هرگونه به‌کارگیری نیرو در شرکت‌های دولتی و زیرمجموعه‌های وزارت نفت، باید در بستر قانونی و از طریق آزمون‌های کتبی و مراحل ارزیابی تخصصی انجام شود. بااین‌حال، گزارش‌ها حاکی از آن است که برخی افراد بدون طی چنین مراحلی و بدون اعلام رسمی، در حراست بیمارستان نفت گچساران هرچند به‌صورت «نیروی موقت» مشغول به کارشده‌اند.

بنابراین چه نهادی باید پاسخگوی این روندها باشد؟ نقش مدیریت منابع انسانی و نهادهای نظارتی در این میان چیست؟ و مهم‌تر از همه، در این فضای مبهم، تکلیف هزاران جوان تحصیل‌کرده‌ بومی که سال‌هاست در انتظار فرصت برابر شغلی هستند، چه می‌شود؟

چه نهاد یا سازوکاری مسئول نظارت بر این فرآیندهاست؟ اگر فرآیندهای نظارتی به‌درستی عمل نمی‌کنند، آیا نباید بازنگری جدی در سیاست‌های منابع انسانی این شرکت‌ها صورت گیرد؟ و از همه مهم‌تر، در این مسیر چه سرنوشتی در انتظار ده‌ها هزار نیروی جوان، متخصص و جویای کاری است که به امید عدالت شغلی سال‌ها در صف رقابت مانده‌اند؟

تاکنون پاسخ شفافی از سوی متولیان امر در این زمینه ارائه نشده است؛ اما در شرایطی که اعتماد عمومی درگرو شفافیت است، آیا بهتر نیست با انتشار گزارشی رسمی، به این ابهامات پایان دهد و مسیر را برای اصلاح احتمالی فرآیندها هموار کند؟

آیا زمان آن نرسیده که وزارت نفت به‌صورت جدی‌تری بر نحوه جذب نیرو در شرکت‌های تابعه‌اش، به‌ویژه در مناطق عملیاتی چون صنعت نفت گچساران، نظارت کند تا شایسته‌سالاری تنها یک شعار باقی نماند؟ و آیا زمان آن نرسیده که سازوکارهای جذب در شرکت‌ها و صنایع بزرگ، به‌جای سیاسی بازی، باندبازی، طایفه‌گرایی و روابط غیررسمی بر پایه شفافیت، رقابت سالم و شایسته‌سالاری بازطراحی شود؟

برخی مخاطبان این پایگاه خبری تحلیلی از شرکت نفت و گاز گچساران به‌عنوان معرف نیروهای حراست بیمارستان جدید صنعت نفت شهرستان نام برده‌اند درحالی‌که حدود 700نفر همچنان منتظر برگزاری آزمون استخدامی (فرصت‌های جایگزینی) در این شرکت هستند. بنابراین انتظار می‌رود برای تنویر افکار عمومی با انتشار اطلاعات دقیق درباره نحوه جذب نیروها، به این ابهامات پاسخ دهند.

در پایان حق پاسخگویی برای مدیران بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران و همچنین شرکت نفت و گاز گچساران محفوظ است و در صورت پاسخگویی در همین پایگاه خبری تحلیلی منتشر خواهد شد.

انتهای خبر/