کدخبر: ۷۹۸۲۰
۱۷ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۵۸
چاپ

همزمان با دهه فجر انقلاب انجام گرفت؛

گزارش کامل سفر معاون رئیس‌جمهور به گچساران + تصاویر

سفر معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم به شهرستان گچساران در راستای سفرهای مسئولان عالی کشور به مناطق مختلف کشور در ایام‌الله دهه فجر صورت گرفت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی‌ «آفتاب گچساران» ،عبدالکریم حسین زاده، معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم در این سفر یک‌روزه ضمن بهره‌برداری از طرح آب‌رسانی اراضی دشت انگشترک و آبرزی گچساران در نشست شورای اداری این شهرستان حضور و در جشن روستایی عشایری انقلاب که در روستای سرآب ننیز این شهرستان برگزار شد، شرکت کرد.

پروژه آب‌رسانی به اراضی تنگ انگشترک و آبرزی گچساران با حضور عبدالکریم حسین زاده معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، غلامرضا تاجگردون نماینده گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد و جمعی از مدیران کل به بهره‌برداری رسید.

آرش مصلح، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با این پایگاه خبری تحلیلی در خصوص این طرح گفت: طرح تأمین آب اراضی تنگ انگشترک و آبرزی (ده جلیل) گچساران در سال ۹۷ باهدف توسعه و بهبود اراضی کشاورزی منطقه به میزان یک هزار و 100 هکتار خالص در سال ۱۳۹۷ بااعتباری بالغ‌بر ۱۹۰ میلیارد ریال آغاز شد.

وی افزود: اعمال الگوی کشت بهینه در جهت بهبود و توسعه وضعیت موجود، ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار جهت جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، تولید ثروت و رونق اقتصادی و رفاه اجتماعی و همچنین تولید محصولات استراتژیک کشاورزی از دیگر اهداف این طرح بزرگ است.

مصلح تصریح کرد: این طرح شامل اراضی دو منطقه تنگ انگشترک به ميزان ۳۰۰ هکتار در خیرآباد علیا و اراضی کشاورزی آبرزی در خیرآباد سفلی به ميزان ۷۵۰ هکتار است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: کلیه عملیات اجرایی خطوط انتقال اصلی ۱ و ۲ در اراضی تنگ انگشترک شامل تهیه، خرید لوله و اتصالات فلزی و پلی‌اتیلن و کلیه شیرآلات مکانیکی و همچنین اجرای خطوط انتقال اصلی ۱ و ۲ و ابنیه‌ها بر عهده شرکت آب منطقه‌ای بوده که تماماً اجرا و تحویل گردیده است.

وی ادامه داد: شرکت آب منطقه‌ای از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و...تاکنون برای تکمیل این طرح ۵۲۰ میلیارد ریال هزینه کرده است درحالی‌که اجرای خطوط انتقال فرعی ۳ و شبکه آبیاری درون مزارع معروف به فرعی ۴ مربوط به جهاد کشاورزی است.

گفتنی است این طرح به‌صورت کلی برای 500 نفر اشتغال‌زایی به همراه دارد.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم در ادامه با حضور در گلزار شهدای منطقه خیرآباد (روستای ده ناصر) گچساران به گلگون‌کفنان انقلاب اسلامی ادای احترام کرد.

نماینده گچساران در مجلس شورای اسلامی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، رئیس سازمان امور عشایری کشور و جمعی از مسئولان استانی نیز معاون رئیس‌جمهور در آیین‌ همراهی کردند.

در ادامه نیز نشست شورای اداری گچساران با حضور عبدالکریم حسین زاده، معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، غلامرضا تاجگردون نماینده گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه‌وبویراحمد و جمعی از مدیران کل در سالن جلسات وعده صادق شرکت نفت و گاز گچساران برگزار شد.

حجت‌الاسلام هاشمی منش امام‌جمعه گچساران در این آیین گفت: در ایام مبارکی قرار داریم که دهه فجر و اعیاد شعبانیه را به همه عزیزان تبریک عرض می‌کنم و یاد و خاطره ۳۹۰ شهید گچساران را گرامی می‌داریم.

وی بیان کرد: ایران اسلامی با پیروزی انقلاب به اوج بالندگی و عزت رسیده است و با تشکیل حکومت مردم‌سالاری مایه عزت و آبرو برای همه ملت‌های آزادی‌خواه جهان شده است. مردم با پیروی از امامین انقلاب حماسه‌ها خلق کرده‌اند و امروز همه باید در خط مقدم باشیم.

امام‌جمعه گچساران افزود: به‌عنوان‌ مسئولین نظام باوجود همه مشکلات طاقت‌فرسا باید در راستای خدمت هر چه بیشتر به مردم از هیچ تلاشی دریغ نکنیم ان‌شاءالله حضور معاون رئیس‌جمهور در شهرستان مایه خیروبرکت باشد و انتظار داریم نهایت خدمت و نگاه ویژه را به این استان داشته باشند.

وی تصریح کرد: مردم عشایر و روستاهای شهرستان چشم‌انتظار خدمت هستند. گچساران دو سد بزرگ آبی همچون چم‌شیر و کوثر را دارد اما تخصیص آب از این دو سد اندک است بنابراین نیازمند توجه ویژه‌ای در این خصوص است

جهانبخش میرزاوند، رئیس سازمان امور عشایر کشور گفت: جناب استاندار در گزارششان اشاره‌ای آماری به جمعیت استان نکردند و بنده هم به شوخی عرض می‌کنم که جامعه عشایری را فقط برای جشن و برنامه‌ریزی گذاشته‌اید و پیگیری مشکلاتشان در شورای اداری نیز گم‌شده است.

رئیس سازمان امور عشایر کشور بیان کرد: با توجه به خشک‌سالی‌های پیاپی بهره‌برداری‌ مؤثر از سدهای شهرستان بسیار حائز اهمیت است. خواهشمند است در برنامه‌ریزی‌ها جامعه عشایری هم دیده شود و از برنامه‌ ریزان درخواست داریم منابع را مبتنی بر بهره‌وری تخصیص دهید و هر طرحی سازگار با محیط‌زیست است منابع بیشتری تخصیص یابد.

میرزاوند بیان کرد: بحث تأمین آب شرب و نگاه به صنایع‌دستی عشایر منطقه در اولویت قرار گیرد اگر دام عشایر از بین برود عشایر هیچ‌ندارند و مصوبات جهت آب‌رسانی به مناطق عشایری شهرستان حتماً عملیاتی شوند.

عبدالکریم حسین‌زاده معاون رئیس‌جمهور در این آیین گفت: با توجه به حضور جناب تاجگردون و جناب استاندار که هم سویی کامل با دولت وفاق ملی دارند، اگر در این دوره نتوانیم شهرستان و استان را توسعه بدهیم دیگر نمی‌توانیم.

معاون رئیس‌جمهور: رفاقت دیرینه‌ای با جناب تاجگردون داریم و‌ایشان یک فرصت برای نظام حکمرانی کشور به شمار ‌می‌روند، ایشان در دوره قبل که در مجلس حضور نداشتند و مضاعف‌تر در حق شهرستان و ایران جفا شد اگرچه خلأ ‌ایشان در آن سال‌ها وجود داشت.

وی ادامه داد: امروز پروژه‌های شهرستان باوجود ایشان فعال‌شده‌اند و مسیرشان را طی می‌کنند که ‌امیدواریم در زمان مقرر هم به بهره‌برداری کامل برسند. ما نگاه سیاسی و فکری‌مان یکی است و با ‌ایشان رفاقتی دیرینه داریم هرچند دولت باید پیگیر مطالبات مردم و عملیاتی کردن آن‌ها باشد.

حسین‌زاده ادامه داد: در سایر استان‌ها که حضور پیدا می‌کنیم مردمانی از هر قبیله و عشیره‌ای در کنار هم زندگی می‌کنند و در این شهرستان هم لر‌ها و ترک‌زبانان کنار هم زندگی می‌کنند وفاق ملی از آنجایی راهبرد دولت چهاردهم شد که برخی کشور‌ها می‌خواهند مردم کشورمان را مقابل هم قرار دهند ولی به برکات رهبر انقلاب و راهبرد دولت وفاق همه آحاد ملت به معنای واقعی د کنار هم در کشورمان زیست می‌کنیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ادامه داد: ایرانیان اختلافات ندارند و تفاوت‌ها دارند و همه در کنار هم زندگی می‌کنند و امیدوارم این زنجیره به‌هم‌پیوسته ملت ایران برای همیشه تأمین‌کننده آسایش و امنیت باشد.

وی تصریح کرد: در دولت چهاردهم روند نگاه به مشکلات را تغییر خواهیم داد اما در دولت وفاق ملی نگاهمان توسعه است و باید از ظرفیت‌های درون استانی بهره ببریم و به روی این ظرفیت‌ها و داشته‌ها توسعه را ایجاد کنیم. معتقدیم این موضوعات می‌تواند ما را به سمت‌وسوی جدیدی ببرد و یک بازنگری درباره طرح آمایش سرزمینی خواهیم داشت و نوع نگاهمان با توسعه همخوان باشد.

حسین‌زاده گفت: در خصوص رفع مشکلات روستا‌ها دست همه‌کسانی که خدمت کردند را می‌بوسم برای کار نباید نگاه سیاسی داشته باشیم و همه باید نگاه خدمت را داشته باشیم و باید به دنبال اشتعال پایدار در مناطق محروم باشیم. حامی سلام گرم دکتر پزشکیان به شما مردم هستیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور افزود: برنامه داریم هم مالیات مناطق نفت‌خیز و حساب‌های این شرکت‌ها را به درون استانشان برگردانیم که بتواند یک ظرفیت برای خودشان تولید کنند و منابع درآمدی خودشان را برای خودشان خرج کنند.

وی بیان کرد: در دولت وفاق تأکید شده است که نیرو‌های کار باید بومی باشند و در شرایط مساوی بین بومی و غیربومی نیز اصلح بومی است. نهضت ملی مدرسه‌سازی را در کشور آغاز کرده‌ایم و باید نهایت مشارکت مردم در حوزه محرومیت‌زدایی را داشته باشیم و می‌خواهیم با ایجاد نگاه‌های جدید و مشارکت مردم مشکلات را مرتفع کنیم.

حسین‌زاده گفت: واحد‌های خرد اشتغال هم برای ما از اولویت برخوردار است. اعطای وام‌های اشتغال و راه‌اندازی واحد‌های راکد را در برنامه داریم و به دنبال پایدار‌سازی در این خصوص هستیم. آرزوی این را داریم که نرخ بیکاری کاهش پیدا کند اگر کارگاه‌های روستایی ایجاد کنید قطعاً حمایت خواهیم کرد، مشتری ایجاد اشتغال پایدار هستیم اما نظارت‌های خودمان را هم خواهیم داشت.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: مجموعه‌های نفتی هم در بحث مسئولیت‌های اجتماعی هم آورده‌ای برای مناطقشان داشته باشند. روزی که معاون رئیس‌جمهور شدم با خودم گفتم به همان میزانی که سنی مذهب هستم شیعه هم هستم و به همان میزانی که کرد هستم ترک و لر و بلوچ و... هم هستم.

وی افزود: دولت پزشکیان خودش را خادم ملت می‌داند و باید با روحیات خوب و سعه‌صدر با مردم برخوردار کنیم تا مردم خودشان را از ما بدانند و بی‌اعتمادی‌ها و فاصله‌ها بین مردم و مسئولین را به حداقل برسانیم که آن زمان توسعه و پیشرفت واقعی شکل خواهد گرفت.

تاجگردون نیز در این جلسه گفت: یکی از مأموریت‌های معاونت رئیس‌جمهوری در مناطق روستایی و محروم کشور نیز توجه به احیای فعالیت‌های اقتصادی راکد است لذا خواهشمند است حتماً وقتی بگذارید و نشست‌هایی به‌صورت ویژه برای رفع مشکلات مناطق محروم در شهرستان‌ها و استان‌ها هم برگزار کنید.

توضیحات فرماندار گچساران در خصوص مشکلات و موانع توسعه شهرستان، پیگیری مشکلات واحدهای صنعتی گچساران و همچنین طرح مشكلات عشاير شهرستان، توضیحات فرماندار باشت در خصوص مشکلات و موانع توسعه این شهرستان ازجمله مواردی بود که در این نشست مطرح شد.

حضور در جشن روستا و عشایر گچساران (اینجا) پایان‌بخش سفر معاون رئیس‌جمهور در این شهرستان بود.

تصاویر تکمیلی: