کدخبر: ۷۹۸۳۰
۲۳ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۴۳
چاپ

لایه‌های پنهان مبارزات انقلابی مردم گچساران علیه رژیم پهلوی؛

ماجرای یک جشن تولد جنجالی در گچساران / جوانی که با خاطر اعتراض از نفت اخراج شد+ تصاویر

شهید حسین کیامرثی

شهید «حسین کیامرثی» در سال 1357 هنگامی‌که اعلامیه‌های امام خمینی (ره) را در شرکت نفت گچساران پخش می‌کرد شناسایی شد و او را اخراج کردند و اما مصمم‌تر از قبل به ادامه مبارزاتش علیه طاغوت پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی‌ «آفتاب گچساران»، شهید حسین کیامرثی در سال 1314 در روستای بابامنیر در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد تنها هفت سال داشت که پدرش را از دست داد. سرپرستی آن‌ها را عموی بزرگوارش بر عهده گرفت چون فرزند بزرگ خانواده بود مجبور شد که کار کند تا بتواند مخارج زندگی خود را متشکل از یک خواهر و دو برادر را به همراه مادر تأمین کند.

جشن تولد اجنبی‌ها در گچساران

از همان کودکی به‌سختی کار می‌کرد و هیچ‌وقت کار را عیب نمی‌دانست بعد از گذشت چند سال مجبور بود روزها کار کند و در مدرسه شبانه تحصیل کند که روزی شهید نقل می‌کردند: سیزده سال سن داشتم که در یک جشن تولد کارکنان خارجی مقیم ایران (صنعت نفت) به‌عنوان کارگر تا نیمه‌های شب مشغول به کار بودیم وقتی‌که ‌این‌همه ریخت‌وپاش و حیف میل را دیدم و هنگامی‌که می‌دیدم چگونه مازاد مواد غذایی را بیرون می‌ریزند درحالی‌که خانواده‌های بسیاری باید در حسرت یک‌لقمه‌نان تا صبح بیدار بمانند، رنج می‌بردم دست به‌سوی خدا کردم و همان‌جا دعا کردم که ‌ای خدا پای این اجنبی‌ها را از کشور ما کوتاه کند تا ایران به دست فرزندان غیور خود هدایت شود.

حسین چون دارای استعداد خوبی بود، باوجوداینکه گذران زندگی برایشان به‌سختی می‌گذشت مجبور شد ضمن تحصیل به دنبال یک شغل مناسب باشد سرانجام ایشان به‌عنوان برق‌کار ماهر صنعتی در شرکت‌های گوناگونی مشغول به کار شد.

آشنایی با حجت‌الاسلام محمدتقی بشارت

ایشان بیشتر عمر کاری خود را در اهواز و در شرکت‌های نورد لوله اهواز گذراند، حسین در سال 1356 به شهرستان گچساران آمد و در پروژه تزریق گاز گچساران (شرکت نفت) به‌عنوان برق‌کار صنعتی مشغول به کار شد در اين زمان با حجت‌الاسلام‌والمسلمین «محمدتقی بشارت» آشنا شد و در جرگه‌ مبارزان با طاغوت قرار گرفت.

حسین به خاطر اعتراضاتش به رژیم پهلوی از شرکت نفت اخراج شد (در سال 1357 هنگامی‌که اعلامیه‌های امام خمینی (ره) را در کارخانه پخش می‌کرد شناسایی شد و او را اخراج کردند) و اما مصمم‌تر از قبل به توزيع اعلاميه‌های امام (ره) پرداخت.

فعالیت‌های سیاسی حسین کیامرثی

حسین هیچ‌گاه دست از فعالیت سیاسی خود برنداشت و به همراه دیگر مبارزان انقلابی علیه طاغوت فعالیت می‌کرد و در تمامی تظاهرات علیه رژیم شرکت می‌کرد و حتی فرزندان خود را نیز به همراه می‌برد.

روز 19 آبان 1357 هنگامی‌که کارگران شرکت نفت گچساران به حمایت از مردم ایران و با پیام امام دست از کار کشیده و در مقابل مسجد شهیدان به تحصن نشسته بودند؛ شهید هم به آن‌ها پیوست تقریباً ساعت 4 عصر همان روز دژخیمان رژیم شاه برای متفرق کردن جمعیت به محل تحصن آمدند ابتدا از مردم خواستن تا متفرق شوند اما کسی گوش به حرف‌های آن‌ها نداد و مردم نیز با سردادن شعار مرگ بر شاه در مقابل آن‌ها ایستادند تا اینکه فرمانده آن‌ها فرمان آتش را صادر کرد در همان روز بود که ‌ایشان به همراه پنج کبوتر خونین بال ديگر در سن 42 سالگی به عرش اعلی پر کشيدند.

مرخصی برای گرفتن روزه

یکی از فرزندان شهید حسین کیامرثی از خاطرات پدر چنین نقل می‌کند: روزی برای دیدار پدر به اهواز رفته بودم عصر همان روز به همراه پدر به عروسی دوستش رفتم و در آنجا با دوستان پدر آشنا شدم، یکی از دوستان پدر رو به من کرد و گفت: پسرم، پدر شما با ما تفاوت اساسی دارد. گفتم چطور؟ جواب داد: ما در اهواز یازده ماه کار می‌کنیم و یک ماه گرمای خوزستان مرخصی می‌گیریم و به شمال ایران می‌رویم تفریح می‌کنیم تا خستگی از تنمان خارج شود ولی پدر شما بعد از یازده ماه کار یک ماه مرخصی می‌گیرد و در این‌یک ماه هم روزه می‌گیرد. پدرم در جواب خندید و گفت: شما در این دنیای فانی تفریح می‌کنید ولی من می‌خواهم برای آخرتم توشه جمع کنم تا در دنیای ابدی تفریح کنم.

مردم مبارز و انقلابی گچساران در 19 آبان سال ۱۳۵۷ با تقدیم 6 شهید والامقام و باایمان و اراده‌ای وصف‌نشدنی برای پیروزی انقلاب اسلامی مجاهدت‌ها کردند و برای سرنگونی حکومت پهلوی لحظه‌ای دست از مبارزه نکشیدند.

شهدای انقلاب 57 در گچساران

«شهید سید نجف بلادیان» از طبقه بازار در مسجد شهیدان مورد اصابت گلوله و در راه اعزام به بهبهان به شهادت رسیدند. شهید «حسین کیامرثی» از طبقه کارگر صنعت نفت جلوی سینما، «شهید غریب پرویزی» از طبقه کارگر، شهید «سید مذکور پارسی» دانشجو، شهید «محمد فراشبندی» دانش‌آموز جلوی مسجد شهیدان و شهید «حسین امینی» دانش‌آموز، روبروی فرمانداری سابق در محل فعلی کانون جوانان بسیج به شهادت رسیدند. البته شهید «رحمت‌الله بشارت» از دیگر جوانان برومند گچساران‌ همزمان در تظاهرات مردم قم به شهادت رسیدند.

انتهای خبر/